Asunnon esittely! :-)

Mun ja kihlattuni Potter- & taidekoti Tampereen keskustassa <3

Jahuu, nyt tämän tein! Tai siis, tein tätä kämppävideota koko viikonlopun ja sitten nyt haluaisin sen julkaista. Videon näkee alta ja YouTubesta kanavalta Sanni Kelokaski.

Koska kerron videolla kaiken niin yksityiskohtaisesti ja mun täytyy kohta lähteä kotoa, annan videon puhua puolestani ja kirjoitan vain vähän. Vaikka jos nyt ajatellaan, niin videon kaikki sanat ovat mun puhumia. Kuvaamisen ja editoinninkin tein, joten ei video puhu puolestani, vaan mä puhun siinä. :-)

Venla lukee tuolla tavalla Viisasten kiveä englanniksi sohvalla nyt, kun teen tätä postausta. Otin äsken kuvan. :-) Muissa kuvissa tunnelmia ympäri kämppää.

Tein tuon yllä olevan violetin kirjarasian juuri! Yksityisohdat tein kuumaliimalla ja maalasin kultaiseksi. Tuli hilpeä ja tunnelmallinen. Kerron videolla, että tein myös uudet kannet kahteen englanninkieliseen pokkariin: Azkabanin vankiin ja Liekehtivään pikariin. Suunnittelin ne niin, että kuvastavat mun omaa mielikuvaa kirjojen maailmasta, mutta sopivat muuhun kirjasarjaan. Nyt mulla on ne kaikki tuolla värikkäällä raitaselällä! :-) Kuvia alla. Yhdessä kuvassa on kaverina Viisasten kivi, jossa on alkuperäinen kansi. Se on tuo, jossa on punaista.

Liekehtivässä pikarissa oli valmiina säädettävä muovikansi, joten sain sen helposti suojattua. Azkabanin vanki pitäisi vielä päällystää kontaktimuovilla, ettei hieno guassi- & akvarellimaalaus tuhoudu, jos luen esim. kaatosateessa. Tai ehkä jossain muussa tilanteessa, koska mun joistain Pottereista huomaa, että olen lukenut niitä joskus sateessa kävellen. Ehkä se ei tee hyvää sivuille. Suomenkielinen Azkabanin vankini (kovakantinen) näyttää kuin se olisi jäänyt auton alle. Se on taittunut keskeltä kokonaan... Mitähän kummaa...

Yhdessä kirjoista on muisto ala-asteen teehetkestä, joita vietimme maanantaisin välitunnilla. Tai ensin se oli muistaakseni torstaisin, mutta sitten vaihtui maanantaiksi tauon jälkeen. Niin. Kaadoin siis teet jollekin sivulle ja se siellä hihittelee yhä iloisena laikkuna. Sitten, kun luen sen sivun nykyään ja juon teetä samalla, tervehtii nykyinen teeni 13 vuotta vanhaa teetä. Ja hauskaa on sekin, että se höyrytä pyörii todennäköisesti samassa tai ainakin samankaltaisessa Potter-mukissa kuin silloin teehetkissäkin.

Hei, mun ei pitänyt kirjoittaa paljoa, ja nyt selitin monta riviä siitä kuinka teekupilliset, joilla on 13 vuotta välissään, tervehtivät toisiaan. Nyt riittää! Bussi lähtee kohta ja tämä on ihan hyvä postaus ja melkein valmis jo näinkin. :-) Yllä kuvia makuuhuoneesta.

Kirjahyllyn asetelmia. Askarteluja ja kaikenlaista. <3 Esittelen näistä varmaan kaikki videolla.

Löysin Torista kympillä ylimääräisen käytetyn Harry Potter Legenda -kirjan, ja sain siitä vaikka mitä tilpehöörikuvastoa sisustukseen!! Ilo ja riemu. :-)

Tämä oli tässä ja kertokaa mitä piditte! :-) Lukijaksi voi liittyä tuolta jostain päin blogia ja YouTube-kanavankin voi tilata. Hienoa maanantaita ja muita päiviä! <3

Kommentit

  1. Ihailin naperona sun Potterhuonevideoita, joiden inspiroimana sisustin omaa huonettani ja nyt ekaa kertaa yksin asuvana inspiroidun teidän sisustuksesta taas 🤩 Oma suhde Pottereihin on kyllä kirjailijan kanssa eriävien mielipiteiden ja näkemysten myötä kärsinyt tai hakusessa, mutta ihanaa kuinka oot saanut luotua tunnelmaa kaikella ihan lapsuusajoilta asti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa! <3

      Ja joo, itelläkin on ollut useamman vuoden vaikeuksia sen kanssa, mutta mun on vaan ollut pakko ottaa asioihin etäisyyttä ja sitten todeta, että rakastan Pottereiden maailmaa ja saan elää siinä yhtä lailla kun ennenkin. Some ja muutenkin vilkas media on aiheuttanut sen, että nykyihminen tietää ihan liikaa ja jokainen sana leviää ja tallentuu kaikkialle heti. Tuntuu, että nykyään ihan joka asiasta löytyy joku vaikeus ja syy, ettei siitä saisi pitää tai jotenkin aina toimii väärin. Ennen tätä netin aikaa tehtiin yhtä lailla taidetta, kirjoja ja elokuvia, ja väitän, että melkein jokaisesta taiteilijasta löytyy isompia tai pienempiä ongelmakohtia, mutta niitä ei vaan tiedetä samalla tavalla.

      Olin joskus hetken TikTokissa ja siellä lähti aivan käsistä esimerkiks nämä Pottereihin liittyvät jutut, ja tuntuu, että oikein kaivamalla kaivetaan asioita, joilla ei enää ole perää. Ei esimerkiksi ymmärretä, mitä tarkoittaa, kun taide on ajankuva ja muuta. Vähän mua häiritsee (tai aika paljonkin) myös se, että vaikka en todellakaan tue sitä, mistä tässä koko hommassa on alunperin kyse, niin tässä vaikuttaa varmasti paljon se, että kyseessä on nainen. Siis ei se, etteikö hänen tekonsa ja sanansa olisi todellakin väärin, mutta naiskirjailijoiden, -näyttelijöiden, -poliitikkojen ja ihan kaikkien naisten teot nostetaan jalustalle, kun samaan aikaan saadaan jatkaa miesten taiteesta nauttimista ja taputtaa vaikka keille ääliömiehille, koska heidän tekonsa unohdetaan heti.

      Koen, että tästä asiasta on tehty mustavalkoisempi kuin monesta. :-/ Pottereiden maailma elää itsekseen ja erillään ja on jotain paljon suurempaa kuin twiitit ja mielipiteet, jotka tulivat Pottereiden jälkeen.

      Joo, jotain tällasia pohdintoja ehdin nyt vielä kirjoittaa ja nyt lähden bussiin. :-D

      Poista

Lähetä kommentti

Lue myös

Keltainen ovi

on tarinoita ja taidetta, kahvihetkiä ja kuvia. Videoita ja mietteitä, Tamperetta ja seikkailuja.

Sanni Kelokaski, 24

on tamperelainen tarina- ja luonnoskirjataiteilija, luovan alan opiskelija, hilpeä havainnoija sekä luovuuden ja luonnoskirjatyöskentelyn asiantuntija.

Tervetuloa!

Aurinkoista tai sateista kevättä, kuinka vain. :-) Viihtyisiä ja veikeitä bloginlukuhetkiä. Ystävällisin terveisin, Sanni Lea Kelokaski