Jane Austen & Turku

| Puutarhoja, kulttuuria ja kirjapohdintoja |

Olen päättänyt ottaa valokuvia aurinkolasien läpi. Päätin sen Turussa. Ja sitä aiempiin kuviin lisäsin osaan aurinkolasivaikutelman jälkikäteen. Kerta aurinkoisella säällä katselen maisemia lämpimien linssien läpi, tahdon kuvienikin olevan aurinkolasihtavia!

Seikkailimme Turkuun Venlan kanssa tiistaina 14. toukokuuta, koska... olimme ostaneet junaliput Turkuun. Meillä oli hauska ja niin yllättävän kesäinen seikkailu, että olen (yhtä antikvariaattiin jäänyttä unelmien kirjallisuushistoriakirjaa vaille) erittäin ilomielinen. Kirjallisuushistoriakirjasta ja kaikista muistakin seikkailujutuista lisää tässä postauksessa sitten, kun olen esitellyt jo aiemmin tapahtuneet asiat.

jane austen -hetki videonkuvauspäivältä kahvila runosta & turkuseikkailusivu

torilöytöjä: gilmore girls & punainen pieni televisio kirjahyllyyn <3 

Koristelin telkkarin kiiltokuvilla. DVD-soitin löytyi vanhempieni varastosta. :-) Gilmore girls dvd:t ovat tuossa alahyllyllä rivissä yhtä kautta lukuunottamatta, sillä kausi 3 on violetti ja somistaa toista asetelmaa uuden työskentelytaiteilupöytäni vierellä korkeassa CD-hyllyssä.

Vlogi: Yksin seikkailulla | Luen klassikoita (eli Jane Austenia & Twilighteja)

Oi huomio! Otin keväälle tavoitteen, että opettelen tekemään videoita säännöllisesti. Sen myötä olen julkaissut blogissakin kahden viikon välein. Nyt kesä on alkamaisillaan, ja tuntuu (kuten aavistelinkin tätä rytmiä aloittaessani), että tahdon vapautua aikataulusta. Olen oppinut videoiden iloon ja rentouteen, ja tahdon jatkossa tehdä niitä silloin, kun mieli tekee ja on AIKAA! Nyt nimittäin pitää keskittyä tutkimuskursseihin ja muuhun oleiluun, ja välillä tahdon dokumentoida asioita eri tavoin.

Rakastan tällä hetkellä videoiden tekemistä, ja alan vihdoin oppia sen verran nopeampaa editointityyliä, ettei videoiden tekeminen vie kaikkea aikaani. Siksi en halua kahlita työskentelyäni aikatauluihin pidemmäksi aikaa, kun on mielestäni tarpeen. :-)

lukuhetki vappupäivänä koskenrannassa

lukuhetki ehkä 04. päivä näsinpuiston kiven juurella, siinä hyvimajan kupeessa

avoin kirja -hetki samalla piknikillä. söin myös sipsejä. :-)

yhteinen lukuhetki venlan kanssa puussa seuraavana päivänä

matkalla kahvila runoon

emma -hetki pääkirjasto metson takana iltaisella kaarevalla penkillä, hämeenpuiston laidalla

Kaikki nuo yllä olevat vaakatasoiset kuvat erinäisistä lukuhetkistä ovat otteita videosta. Kannattaa siis katsoa. :-) Video täynnä kaikenlaisia juttuja ja tunnelmia.

 kuvia kuplautumisseikkailultani koskenrannasta 01.05.2024

tämä on se sama retki, jolla luin jane austen -lukupiiriä. ei kovin hyvä kirja. mielipiteestäni lisää edellisessä postauksessa.

venla puussa :-)

Tuo Emman kansi on niin kaunis! Ihana violetti. Piknik-viltti on lesbolippu, jonka teimme Venlan kanssa Prideille pari vuotta sitten. Siitä on video mun YouTube-kanavalla.


Nyt Turku! 

Kirsikkapuista varisi ilmaan terälehtiä vanhan kirjastorakennuksen ja sen suihkulähteen luona Aurajoen varrella. Niitä leijaili vaaleanpunaisina pyörteinä, kunnes laskeutuivat kiviseen katuun. Pulut pyrähtelivät ja laskeutuivat kirjaston kirjainten ylle.

kirjastokuvia aurinkolaseilla & ilman

 

 ihana kuva venlasta sisäpihapiknikiltä

Lounaspiknik sai sijainnikseen erään sisäpihan parkkipaikan. Johtui siitä, että Hese-pusseja kantaessamme näimme (Brahen) antikvariaatin, jonka kadottaminen ei ollut suotavaa!


Retkituokion jälkeen antikvarioimme kauan, kauan. Etsin ja löysin ikivanhan punakultaselkäisen Jane Austen -kirjan ja voi! UPEAN & NIIN KIINNOSTAVAN kirjallisuushistoriakirjan, josta riemuitsin, kunnes kassalla selvisi, että koko sarja on ostettava. Sinne jäi. Kirja oli vuodelta 1900. Koitan vielä löytää sellaisen, vielä joku päivä.

Selailin kirjaa jo niin innoissani antikvariaatin lattialla. Olin jo varma, että siitä tulisi mun, ja pian lukisin sitä Turussa jossain puistossa nurmikolla. Se oli niin hieno ja NIIN kiinnostava. Olin aivan tohkeissani. Hyvästi jää, hienoin kirjalöytöni, jonka luulin olevan 14 euroa ja yksittäin ostettava. Hyvästi jää.

Tuossa se näkyy! Yleinen kirjallisuushistoria osa 3. :´-( En vain voinut ostaa painavaa kirjasarjaa ja käyttää rahojani holtittomasti!! Olisin ollut suorastaan holtiton!! Mutta nyt kaduttaa ja surettaa vähän.

järki ja tunteet -vaihtoehdot, joista päädyin vanhimpaan painokseen eli punakultaiseen 

kuvia kirjaston kulmalta kirsikkapuun juurelta. hetki, jona keksin kuvata aurinkolasien kera. 

Kävimme parissa museossa: Turun taidemuseossa ja Aboa Vetuksessa. Meillä on tänä vuonna museokortit, jottei tarvitsisi stressata ja valikoida museoita sen mukaan, paljonko sisäänpääsy maksaa. Nyt olen kuitenkin todennut, että vaikka rakastan taidetta ja hyviä museokierroksia, en usko tarvitsevani tuota korttia jatkossa. Nyt on kiva päästä kiertämään kaiken maailman näyttelyitä, mutta olen aika tarkka taide-elämyksistä, enkä saa hirveästi irti näyttelyistä, jotka eivät kiinnosta todella paljon. Aboa Vetuksessa oli kiva käydä, sillä olen käynyt siellä viimeksi 8-vuotiaana ja olen pitkään halunnut näyttää paikan tuolle maata tonkivalle kihlatulleni. :-) Ehkä tuollaisia museoita voisi pyörähtää tämän vuoden puolella lisääkin. Siis epätaidemuseoita. Niihin riittää kuitenkin ehkä yksi kerta kymmeneen vuoteen tai jotain sellaista. Turun taidemuseoinnit nyt eivät säväyttäneet, mutta en ole siitä erityisen yllättynyt. En viihdyty tai ilahdu taiteesta, joka ei ole juuri mieleeni, enkä nauti näyttelyistä, joiden katselu aiheuttaa vain miksi en koe mitään - mitä taide edes on - keskitynkö tarpeeksi, kun en nauti tästä - äh inhoan nykytaidetta - äh en jaksa ajatella näin paljoa -ajatusketjun koko kierroksen ajaksi.

Tässä tilassa oli pari kivaa maisemakuvaa ja yksi hienosti valaistu pyykkinaruteos pyykkeineen, mutta mikään ei vedä vertoja sille impressionisminäyttelylle, josta tein postauksen tammikuussa. Ehkä yksi tai kaksi hyvää näyttelyä riittää vuodessa: inspiraatiota riittää joka kuukaudelle, kun sen ripottelee ympäriinsä. Siis, ettei tarvitse väkisin etsiä kiinnostavia näyttelyitä, jos niitä ei vain tunnu juuri olevan. Tiedän kyllä sitten, kun joku näyttely kiinnostaa. :-) Sellainen saa hyppimään riemusta etukäteen, kierroksen aikana ja monta kertaa sen jälkeenkin!!

yllä kuvia venlan kamerasta. löysin sieltä monia kivoja, joita venla oli räpsinyt musta. niitä on pitkin tätä postausta. :-)

kauniita nurkkia, puita ja venloja ympäri turkua

hetkiä kukkulalta sekä piirros

venla lukemassa puistonpenkillä. tuolloin piirsin piirrostani. :-)

menin pihaan, vaikka kyltissä luki yksityisalue. mutta kai hotelli on senkaltainen yksityisalue, jonka pihaan saa seikkailla? luulisin.

hei hei turku!

Lopuksi valokuvia, jotka ovat hirveän kivoja ja liittyvät edelleen postaukseen, mutta joille en löytänyt paikkaa aiemmin: kirjoja, teetä, musiikkia, ja jonkin verran videotunnelmia sekä maisemia.

tosi hyviä piisejä juuri nyt

jane austen, emma -elokuvaversio vuodelta -96. tässä emme vielä olleet löytäneet torista sitä punaista kiiltokuvatelkkaria kirjahyllyyn.

lukulaari-löytö <3

Pysäytyskuva videosta: kerron siinä jossain välissä mielipiteeni kaikista Twilight-kirjoista, joista pääsin vihdoin eteenpäin huhtikuun viimeisinä päivinä.

*

Tämä oli kiva postaus. Kiitos, kun luit. Jos pidit tästä, niin kerro se ihmeessä, ja jos jokin herätti ajatuksia, kerro sekin ihmeessä!

Blogissani ei ole tykkäysnappia, mutta voit kommentoida alle: Tykkäsin! 💛 tai jotain muuta. Välillä itselläni kommentointi ei meinaa onnistua, ja silloin vaihdan selainta tai käyn toisella välilehdellä. Toivottavasti muilla onnistuu! ☀️

Näemme ja kuulemme ensi postauksessa. :-)

Kommentit

  1. Tykkäsin kauheesti tästä! 🍀 Ja myös vlogista taas, tosi kiehtova kuulla sun ajatuksenvirtaa ja tavasta nähdä maailmaa. Oon murehtinut ettei mulla ole omia aurinkolaseja, niin oli kanssa jotenkin lohduttavaa saada ne postauksen kautta välillisesti päähän. Niin herkkuja värejä kaikissa kuvissa 💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuinka hauskaa, että voin tällä tavalla lainata aurinkolaseja! ☀️ Kiitos, kiitos paljon kommentista. :-) <3

      Poista

Lähetä kommentti

Lue myös

Keltainen ovi

on tarinoita ja taidetta, kahvihetkiä ja kuvia. Videoita ja mietteitä, Tamperetta ja seikkailuja.

Sanni Kelokaski, 24

on tamperelainen tarina- ja luonnoskirjataiteilija, luovan alan opiskelija, hilpeä havainnoija sekä luovuuden ja luonnoskirjatyöskentelyn asiantuntija.

Tervetuloa!

Aurinkoista tai sateista kevättä, kuinka vain. :-) Viihtyisiä ja veikeitä bloginlukuhetkiä. Ystävällisin terveisin, Sanni Lea Kelokaski