Kaffila-renessanssi?

Merkintöjä luonnoskirjasta

Kaffilassa 03. tammikuuta 2024, 11:43

Yllätyksekseni päässäni on pyörinyt vain KAFFILA, vaikka olen vieraantunut tästä paikasta paljon viime vuosina ja viime kerroilla kahvi on ollut no, pahaa (suodatin, tummapaahto, kauramaito). Olen kuitenkin koittanut miettiä ja miettiä, missä olisi tämän hetken tunnelmiini sopiva kahvila, ja ainoa ajatus, vahva ja voimistuva, on ollut Kaffila. 


Olen miettinyt niin, kuinka saisin Kaffila-renessanssin kevättalveeni. Tunnelma tuntuisi taas oikealta, mutta entä se kahvi?

valokuva ennen Kaffila-hetkeä keskiviikkona 03. tammikuuta

Venla oli mua viisaampi. Sanoi, että entä jos kysyisit sieltä kahvilasta! No niinpä! Kysyisin sieltä kahvilasta  kahvista. Eipä ollut tullut mieleeni, ei oikeasti. Nyt olen täällä ja arvatkaas kun kerron.

Ihan on hyvää! Saavuin tänne pakkasesta, jota on 22 astetta. Aurinko paistaa.

Hei nyt vasta huomasin, että jazz soi! On niin tuttu ja kotoisa äänimaisena, etten edes huomannut. 

Kuitenkin. Aurinkoinen työntekijä auttoi valitsemaan kahvin, kun totesimme yhdessä, että suodatinkahvien laatu on epäluotettavan vaihtelevaa. Otin cappuccinon, pieni, 3,90€. Pieni suodatinkahvi on 2,50€, joten onhan tämä kalliimpi, mutta koitan kestää sen. Säästän siinä, kun kotimme on kuin kahvila, ja juon monet kahvit siellä enkä kylillä. 

 valokuva Kaffilan edestä 03. tammikuuta

Tämä cappuccino on siis ihan hyvää ja paljon parempaa kuin se aiempi. Käyn kahviloissa pääasiassa miljöön vuoksi, joten kahvin tai muun juoman tärkein vaatimus on se, ettei se ole pahaa ja täten häiritse tunnelmaa. Ymmärsin nyt myös, ettei mulle ole ongelma, jos annos on pieni, sillä juon niiiiin hitaasti, että uhkaa jäähtyä ja jäädä yli.

valokuvat ennen Kaffila-hetkeä 09. tammikuuta

Kaffila-renessanssi, oletko täällä? Ehkä. 

Onkohan täällä ensi kuussa runebergintorttuja & laskiaispullia? Toivottavasti.

Huom! Näen juuri runebergintorttuja! Sinatra soi. 13:00

valokuva Kaffilan ikkunalaudalta 03. tammikuuta

Kaffilassa 09. tammikuuta 2024 | tiistai, kello 12:05

Plussakeli Tampereella tuoksuu ihanalta. Kevättalven aurinko häikäisee.

valokuva 09. tammikuuta

Otin nyt cappuccinon tuplashotilla & tavallisella maidolla sekä olikohan se nyt mikä tummempi tai vahvempi kahvikin itsessään. Maistan kohta. Otin myös runebergintortun. 

valokuva kotoa ennen kahvihetkeä 09. tammikuuta

Huomattavasti parempaa kuin edellisellä kerralla. Mausta en saa täysin kiinni, mutta on jo tutumpi tuju kahvi. Vaahtokin näyttää ja maistuu kahvilta!  

Juon yleensä aina kauramaidolla, mutta otin nyt "tavallista", joka ei muuta kahvin makua liikaa. Saatan myöhemmin vielä palata uudelleen kauramaitoon täälläkin, mutta kokeilin nyt näin.

09. tammikuuta Kaffilan jälkeen, kun löysin Venlan kotoa kuuntelemasta iloisesti musiikkia

Istun vakiopöydässäni. Viimeksi istuin toisella puolen kahvilaa.

valokuvat 03. tammikuuta Kaffilan kulmalla pakkasessa

Kiitos Kaffila, kotikahvila? Ehkäpä.

Kommentit

Lue myös

Keltainen ovi

on tarinoita ja taidetta, kahvihetkiä ja kuvia. Videoita ja mietteitä, Tamperetta ja seikkailuja.

Sanni Kelokaski, 24

on tamperelainen tarina- ja luonnoskirjataiteilija, luovan alan opiskelija, hilpeä havainnoija sekä luovuuden ja luonnoskirjatyöskentelyn asiantuntija.

Tervetuloa!

Aurinkoista tai sateista kevättä, kuinka vain. :-) Viihtyisiä ja veikeitä bloginlukuhetkiä. Ystävällisin terveisin, Sanni Lea Kelokaski